Vâlcea: O sală de festivităţi nou-renovată cu 600.000 de euro dispune de un cinematograf cu proiecţie 3D

Data publicării:
festivitati

O sală de spectacole modernă unde vâlcenii pot urmări filme 3D a fost dată recent în folosinţă. Investiţia a costat 600.000 de euro, bani de la Consiliul Judeţean.

În urmă cu doi ani, Consiliul Judeţean s-a gândit să renoveze o clădire datând din 1969 care adăposteşte sala de festivităţi. Cu o capacitate de 350 de locuri, sala este dotată acum cu scaune noi şi echipamente moderne de sonorizare şi iluminat.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, spune că banii investiţi vor fi recuperaţi: „Noi vrem să-i dăm o utilizare multifuncţională. Pe lângă posibilitatea de a o utiliza ca sală de conferinţe, ea poate fi utilizată şi ca cinema, un cinema cu proiecţie modernă 3D. O vom utiliza chiar şi pentru piese de teatru, pentru spectacole.

Sincer, ea nu a costat nici prea mult. Este vorba de 3,1 milioane lei fără TVA. Am utilizat numai fonduri de la Consiliul Judeţean şi a durat patru ani pentru că de fiecare dată am utilizat banii care erau prevăzuţi pentru sală la alte investiţii prioritare. Eu sunt mândru că lăsăm în urmă o asemenea sală în Vâlcea după mandatul nostru”, mai spune preşedintele CJ.

Vâlcenii intervievaţi de Digi24 consideră însă că banii puteau fi folosiţi în alte scopuri:

La salariile care sunt la noi în Vâlcea este o sumă foarte mare. (Se puteau face) spitale, case de bătrâni, orfelinate.

Pentru zona rurală în primul rând canalizarea trebuie, curăţirea apelor lasă foarte mult de dorit.

Ce se făcea cu banii ăştia? Se făceau multe. Cămine de bătrâni, spitale. Dacă te duci în spital mori cu zile.

Până când va găsi doritori să închirieze sala pentru spectacole, Consiliul Judeţean o va pune la dispoziţia artiştilor de la Ansamblul Rapsodia Vâlceană. Tot aici vor fi organizate şi întâlnirile cu primarii din judeţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri