VALEA JIULUI. Sute de mineri s-au blocat în subteran. Unui grevist i s-a făcut rău

Data publicării:
47484mineri-1

Actualizare 11.50. Unuia dintre minerii care protestau în subteran i s-a făcut rău. Liderul de sindicat și ceilalți oameni din conducere au solicitat o ambulanță SMURD care să îl ducă la spital. Oamenii au primit apă și mâncare, dar nu și un răspuns la nemulțumirile pe care le au.

________________________

La protest s-au alăturat şi angajaţii din personalul auxiliar al Minei Paroşeni. Oficialii Complexului Energetic Hunedoara spun că nu pot prelua deocamdată cărbune din Valea Jiului, fiindcă depozitele sunt pline. Mai mult, energia electrică nu se vinde în această perioadă a anului, pentru că este scumpă.

Premierul Victor Ponta a comentat la Digi24 situaţia ortacilor blocaţi în subteran. „Ceea ce e omeneşte posibil vreau să facem pentru aceşti oameni. Minuni însă nu o să putem face. Să spui că de acum încolo cumpărăm tot cărbunele, chiar dacă nu ai ce să faci cu el, e foarte greu. Cele trei mine sunt în programul de închidere. Trebuie să găsim soluţii pentru cei care lucrează acolo de tranziţie de la această perioadă la perioada ulterioară”, a spus primul ministru la emisiunea „Imparţial”.

Totodată, premierul a anunţat că ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va fi prezent, probabil, vineri, în Valea Jiului, pentru a discuta cu minerii.

Negocierile dintre directorul Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) şi minerii protestatari din Valea Jiului au eşuat, după ce ortacii nu au acceptat soluţia propusă de Petre Drăgoescu.

Liderul sindicatului "Huila", Domokos Laszlo, a declarat, joi seară, că directorul Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului, Petre Drăgoescu, a discutat cu minerii de la Paroşeni, blocaţi în subteran, prezentându-le soluţia de luare în custodie a cărbunelui, însă ortacii au refuzat-o.

Potrivit sursei citate, minerii au cerut semnarea unui contract ferm în privinţa cantităţii şi a preţului cărbunelui care urmează să fie livrat.

Totodată, minerii au cerut în continuare ca premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, VarujanVosganian, să vină în Valea Jiului, la discuţii, pentru a se asigura că aceştia cunosc problemele pe care le au ortacii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri