Valeriu Turcan, despre şansele lui Becali de a fi graţiat: În nouă ani, Băsescu a acordat doar 35 de graţieri 

Data publicării:
GIGI BECALI-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

După o noapte petrecută în arest, la Penitenciarul Rahova, Gigi Becali s-a întâlnit marţi dimineaţă cu avocatul său. Pe lângă plângerea pe care o va face la CEDO, finanţatorul echipei de fotbal Steaua intenţionează să-i solicite graţierea preşedintelui Traian Băsescu. 

Conform legii, cererea de graţiere individuală poate fi înaintată de acuzat, de avocaţii acestuia sau de un membru al familiei.

Există şi posibilitatea graţierii colective, în baza unei legi iniţiate de Guvern şi aprobate de parlament.

Prezent în studioul Digi 24, fostul consilier prezidenţial Valeriu Turcan s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte şansele lui Becali, deoarece Traian Băsescu a acordat până acum graţieri doar în cazuri deosebite.

„Graţierile au fost foarte rare. În circa nouă ani de mandat au fost 35 de graţieri. Cazuistica a fost de genul persoane bolnave, condamnări foarte stranii – adică a luat o dată un an pentru consum de droguri, iar la instanţa următoare a luat 12 ani - sau tineri studenţi consumatori de droguri care au primit pedepse foarte mari în condiţiile în care erau studenţi foarte buni. Mai sunt celebrele cazuri în legătură cu dreptul de proprietate, când două bătrâne s-au certat în capul lootului şi au mutat au mutat ţăruşul mai la dreapta sau mai la stânga”, a spus Valeriu Turcan la emisiunea „Jurnalul de seară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri