Vameş cercetat pentru 300.000 de euro. Angajatul e la Moraviţa este vizat de ANI pentru că nu poate justifica banii

Data publicării:
vama-moravita-site1

ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, de 1.305.603 lei (aproximativ 304.290 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către angatat în perioada exercitării funcției publice în cadrul Biroului Vamal Moravița.

În perioada 2010–2011, Dan Aaurelian Coman a realizat venituri salariale în cuantum de 122.227 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 1.427.830 lei, rezultând o diferență nejustificată de 1.305.603 lei, se arată în comunicatul ANI.

Ancheta a fost desprinsă din dosarul foarte cunoscut, din perioada 2010-2011, numit în presă „Cu vămile curate”. A fost atunci acțiune fără precedent a procurorilor anticorupție și a ofițerilor DGA din Ministerul de Interne.

Au fost cercetate atunci toate vămile din vestul țării și au fost ridicați zeci de vameși și polițiști de frontieră din punctele vamale respective. Aceștia au fost trimiși în judecată între timp, unii dintre ei au primit și condamnări.

După această acțiune a procurorilor, a urmat cea ale căror rezultate apar astăzi, respectiv ale inspectorilor ANI. Ei au verificat averile celor suspectați și au constatat că există diferențe uriașe între veniturile realizate în mod legal și averile lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri