Vânătoare inedită pentru militarii americani staționați la baza Kogălniceanu

Data publicării:
americani

În curtea celui mai mare complex sportiv din Mamaia, 150 de copii au alergat de zor să strângă cât mai multe ouă de ciocolată. Ajutaţi de soldaţii armatei americane, ei au „pieptănat” în doar câteva minute toată curtea. Distracţia s-a mutat apoi în sala de sport.

Copiii au putut să descopere cât mai multe ouă în livada în care le-am ascuns. De fapt nu noi, ci iepuraşul”, spune Andrei Şeitan, voluntar.

Nu trebuie să poarte uniforma, ci să aibă interacţiunea aceea umană. Înseamnă mult pentru ei. Suntem parteneri şi prieteni vechi şi cred că astfel de activităţi arată cât de puternic este parteneriatul nostru”, a declarat Saul Burleson, capelan în armata americană.

Ne sprijină suficient de mult, poate chiar mai mult decât am avea nevoie, pentru că şi ei sunt sufletişti la fel ca şi noi şi vrem să iasă totul bine”, spune Irina Istrate.

Militarii, obişnuiţi mai degrabă cu şedinţele de tragere în poligon şi cu instrucţia dură au fost încântaţi să iasă, măcar pentru câteva ore, din rutină.

Este o experienţă importantă, să ieşim în comunitate şi să avem prilejul să cunoaştem copiii. Este minunată şi îţi lărgeşte orizonturile şi, de asemenea, probabil te învaţă pe tine mai multe decât înveţi tu copilul. Este bine pentru toată lumea”, spune Daniel Philips, militar american.

O colegă de-a sa, Haley Laughton, militar american, adaugă: „E distractiv să ieşi din bază şi să ajungi în comunitatea românească şi să ieşi puţin din tiparele militare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri