Vânătoarea de mistreţi de la Balc are loc weekendul acesta

Data publicării:
balc-1

La Complexul de Vânătoare de la Balc a ajuns și un reprezentant al unei organizații care luptă împotriva abuzurilor contra animalelor. Acesta a cerut oprirea imediată a vânătorii. El susține că este ilegală, a sunat la 112 și a solicitat un echipaj de poliție.

La amiază, după prima partidă de vânătoare, oamenii de afaceri vor lua o pauză pentru a lua masa de prânz. După amiază va fi cea de-a doua repriză de vânătoare.

Invitații au început să sosească încă de aseară, iar printre ei se află oamenii de afaceri Wolfgang Porsche, Franz Rauch și Stefano Ricci, cunoscutul designer vestimentar italian. Întrebat despre motivul vizitei sale în România, Stefano Ricci, a spus: „Să mă întâlnesc cu prietenii şi să vânez”. „Sperăm ca doamna Merkel să se alăture petrecerii în această seară”, a mai glumit acesta.

În această dimineață a venit și prințul Dimitrie Sturdza. Acesta a spus că nu știe dacă aceasta va fi ultima partidă de vânătoare de la Balc, dar crede că ar fi păcat, pentru că 200 de localnici și-ar pierde locurile de muncă.   

„Mai arătăm la băieţii ăştia, care sunt importanţi, din afară, că se poate şi în România. Și să vă uitaţi o dată cât au investit ei în România. Si aici s-au făcut legăturile. Nu aici, dar aici s-a arătat că se poate”, a spus prințul Dimitrie Sturdza.

Sute de mistreţi vor ajunge în bătaia puştilor, mânaţi de oamenii din sat.


Tradiţia vânătorilor din Balc a început în 2005, când s-a iscat şi un mare scandal. Printre invitaţi a fost şi fostul premier Adrian Năstase. 185 de mistreţi au fost ucişi la prima vânătoare şi cu 23 de trofee sângeroase s-a mândrit Adrian Năstase, desemnat cel mai bun vânător.

Activiştii pentru drepturile animalelor au protestat vehement şi de atunci o fac în fiecare an în faţa domeniului Balc.

Ar putea fi însă ultima întâlnire a bogaților lumii la Balc. Contractul dintre omul de afaceri şi Romsilva a expirat în vară şi statul refuză să îl prelungească. Ion Ţiriac se judecă acum pentru cele aproape o mie de hectare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri