Vânzarea terenurilor către străini. Ce soluție propune Traian Băsescu

Data publicării:
basescu cotroceni aprilie 2013 presidency ro

„Aş mai ridica o problemă legată de vânzarea pâmântului. În mod categoric acest lucru ţine şi de Guvern, şi de proprietarii de pământ. Dacă tot ne place să spunem că nu ne vindem ţara, aş vrea să văd că românii nu-şi vând pământul. Este prima condiţie ca pământurile să nu fie vândute - să nu existe ofertă de vânzare", a spus Băsescu.

El a arătat că, în acelaşi timp, nici statul nu poate sta indiferent la această problemă.

„Categoric, statul are obligaţia să creeze o agenţie care să aibă dreptul de prim cumpărător atunci când proprietarii doresc să-şi vândă pâmântul. Este, cred eu, o soluţie care să prevină scăparea de sub control a producţiei agricole", a spus şeful statului.

El a arătat că România trebuie să producă în primul rând pentru ea şi trebuie să-şi asigure nevoile de hrană ale populaţiei.

„Nu ştiu câte autoturisme vom vinde peste 100 de ani, pe pieţele externe, dar ştiu sigur că, dacă va exista o marfă care se va vinde de acum în 1000 de ani, ea este hrana. Şi, după ce ne rezolvăm prioritatea acoperirii nevoii de alimente a polulaţiei României, trebuie să ne propunem să valorificăm potenţialul pe care România îl are prin export de hrană, dar nu neapărat grâu şi porumb", a menţionat Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri