Varianta răpirii, luată în calcul în cazul fetiţei dispărute. Anchetatorii au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere

Data publicării:
valentina 2

 De patru zile, forțe impresionante formate din pompieri, poliţişti, jandarmi și zeci de voluntari o caută neîncetat pe Valentina Rusnac. Fetița de 6 ani a dispărut vineri după amiază din curtea unor vecini, unde se juca împreună cu sora sa mai mică. Aceasta din urmă le-a indicat poliţiştilor că s-ar fi îndreptat spre un râu, dar anchetatorii nu exclud şi scenariul unei răpiri.

De vineri, de când Valentina a dispărut din curtea vecinilor, mica comunitate din Repedea nu mai are linişte. Numele fetiţei este pe buzele tuturor, iar autorităţile o caută fără odihnă zi şi noapte. Mama copilei este disperată şi speră că o minune îi va aduce fetiţa acasă vie şi nevătămată.

Anasilena Rusnac, mama fetei dispărute: „Mă gândesc că poate este în viaţă, poate nu este în viaţă, poate este răpită, poate nu este răpită. Îmi pare rău de ea. Ce mă fac... Nu mai pot...”

Faptul că autorităţile au găsit în albia râului Repedea bluza roşie pe care o purta Valentina în ziua dispariţiei le ridică mari semne de întrebare, dacă fetiţa va mai fi găsită în viaţă. Cu toate acestea mobilizarea pentru găsirea ei continuă.

Florina Metes, purtător de cuvânt IPJ Maramureş: „Au fost în jur de 150 de persoane care au participat la activităţile de căutare. La căutări au fost folosiţi şi câini de urmă ai IJP. Ieri s-a găsit bluza cu care era îmbrăcată fetiţa la momentul dispariţiei. În continuare se depun toate eforturile pentru ca fetiţa să fie găsită”.

În zona în care se presupune că a dispărut Valentina sunt instalate de către primăria din Repedea camere de supraveghere. Anchetatorii au vizionat imaginile, dar copila nu apare pe nicio filmare.

Miculaiciuc Ioan, primarul localităţii Repedea: „S-a văzut numai mama copilei care alerga disperată pe acolo ca să caute pe acolo, deci niciun indiciu care să ne arate că pe unde sunt camerele instalate să fi trecut copilul”.

Singurul martor la dispariţia Valentinei este sora acesteia, în vârstă de 4 ani, care le-a dat anchetatorilor mai multe amănunte despre locul în care copila s-a îndreptat după ce a ieşit din curtea vecinului.

Boldijar Vasile, consilier: „Eu, personal, am discutat cu fetiţa de 4 ani, sora Valentinei, care m-a adus aici şi mi-a indicat exact locul în care s-a dus sora sa în apă”.

Cert este că s-au scurs mai bine de 60 de ore de când Valentina este dispărută, iar șansele ca aceasta să fie găsită sunt din ce în ce mai mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri