Vasile Blaga: Victor Ponta introduce tema „rup pactul cu președintele”

Data publicării:
11022013 20blaga-48827

În opinia liderului liberal-democrat, Victor Ponta - care a fost acuzat, la rândul lui, de plagiat - nu vrea „în ruptul capului” să-și dea demisia.

„Eu cred că atunci când au ajuns la concluzia că este nevoie de un asemenea document (pactul de coabitare - n.r,) au procedat corect și atunci mesajul a fost pentru cancelariile europene că România este pe un făgaș normal”, a comentat Vasile Blaga.

„Acum, atent la ceea ce s-a întâmplat în Germania - unde o doamnă ministru a Învățământului, acuzată de plagiat după 30 de ani după ce și-a luat doctoratul, și-a dat demisia - trebuie să atragă atenția de la acest lucru, pentru că domnia sa în ruptul capului nu își va da demisia și tema pentru atragerea atenției este asta: rup pactul cu președintele!”, a acuzat președintele PDL.

„Pe Ponta nu-l interesează modul în care este guvernată țară, ci îl interesează propria lui imagine”, a acuzat liderul PDL.

„Cred că Victor Ponta ar trebui să se apuce să guverneze”, a mai spus Vasile Blaga. „Înainte de a face încă o temă de dispută fondurile pe care România le-a obținut la Bruxelles, ar trebui să îl felicite pe Traian Băsescu”, a adăugat liderul PDL.

Victor Ponta: Acordul cu președintele funcționează!

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminică seara, la un post de televiziune, că acordul de colaborare semnat cu preşedintele Traian Băsescu rămâne în vigoare şi este unul important pentru România, deşi consideră că multe dintre elementele din document privind poziţia care trebuie adoptată de România în probleme externe nu mai sunt valabile. Premierul a reiterat, luni dimineață, că nu are de gând să rupă pactul cu președintele.

Întrebat dacă mai e valabil protocolul cu Traian Băsescu, Ponta a răspuns: „Da, de ce să nu funcţioneze? Nu am spus aşa ceva. Luaţi-vă după gândurile mele, nu după gândurile altcuiva. Eu doar am explicat nişte lucruri, care ţin foarte clar de modul în care România nu a obţinut ceea ce şi-a propus în ceea ce priveşte bugetul 2014-2020 şi de faptul că trebuie să nu cădem exact în capcana pe care cred că şi preşedintele o acuza în urmă cu ceva timp, de a lăsa să fie legat accesul nostru absolut corect şi meritat în Schengen de MCV. Nu a fost acolo un acord că îi păcălim pe oameni şi să spunem că am obţinut mult când nu am obţinut sau că nu mai intrăm în Schengen. Aşa încât lucrurile sunt clare”.

Victor Ponta a precizat, referindu-se la prevederea din acord care cerea politeţe şi decentă în declaraţii, că el a fost „foarte politicos” şi că nu îl interesează dacă preşedintele a procedat similar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri