Vasile Dâncu merge marţi la Operă

Data publicării:
opera repetitii FB-1

Vasile Dâncu, vicepremier: „Nu este vorba despre un conflict de muncă obişnuit, probabil. A fost, probabil, şi lipsă de tact în luarea unor decizii, dar pe de altă parte domeniul cultural şi domeniul artistic, inclusiv al Operei au fost neglijate ani de zile. Cred că de fapt în jurul acestui conflict se află lucruri mult mai grave, lucruri care sunt de natură structurală în domeniul artistic din România şi, sper că, cu oamenii de acolo vom găsi o soluţie împreună.”

Reporter: „Dumneavoastră îl vreţi pe Johan Kobborg înapoi?”

Vasile Dâncu, vicepremier: „Toată lumea vrea asta. Trebuie însă să ajungem la un consens şi cu cei care lucrează acolo.Trebuie să găsim soluţii pentru convieţuirea celor de aici. Eu nu cred că profesioniştii din Opera Bucureşti nu îl vor pe acest mare artist contemporan. Totul ţine însă de aranjamentul instituţional.”

Artiştii au urcat pe scenă, dar au purtat banderole albe la braţ, în semn de protest. Principalele cereri către vicepremier sunt o nouă conducere, capabilă să reprezinte la nivel internaţional instituţia, dar şi o verificare amănunţită a situaţiei financiare.

Artiştii de la Opera Naţională Bucureşti au anulat trei spectacole în această săptămână, iar instituţia a avut trei directori interimari în doar 14 zile.

Tiberiu Soare, fostul director interimar la Operei: „Din respect pentru publicul nostru, nu vrem să mai anulăm niciun spectacol, pentru noi au fost seri îngrozitoare acelea în care a trebuit. Nu aveam altă modalitate de a trage un semnal de alarmă, eram ignoraţi. Domnului Dîncu i-am transmis că sunt foarte bucuros că a lansat această invitaţie la dialog şi sper din tot sufletul ca el să fi făcut o analiză”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri