Vasile Ernu: Nici 10% dintre moldoveni nu vor unirea cu România

Data publicării:
vasile ernu

În Republica Moldova, dacă o luăm la bani mărunți, nu știu dacă avem 10 procente care își doresc unirea cu România. Așa cum nu cred că e un procent foarte mare care își doresc unirea cu Rusia. Noi, de aici, de la București, fantasmăm că lumea de acolo vrea (...) Mie mi se pare că acolo, în acest moment, nucleul puternic este statalist, cei care vor un stat moldovenesc independent”, a spus Vasile Ernu.

El a dat ca exemplu o replica dată de fostul premier moldovean Vlad Filat la declarațiile președintelui Traian Băsescu, un om care a fost educat în România.

A spus: aceste vorbe vor înrăutăți relația cu Moscova, ne aduc dezavantaje și aduc dezavantaje Partidului Comunist din Moldova și că noi, de fapt, știm una și bună, că vrem în Europa, ca stat independent, unitar. Practic, este discursul statalist din Republica Moldova”, spune Vasile Ernu.

Declarațiile sale au fost făcute în contextul în care Republica Moldova a parafat astăzi acordul de asociere cu Uniunea Europeană, la summit-ul de la Vilnius.

După summit, președintele Traian Băsescu a făcut o vizită în Republica Moldova și a susținut o declarație de presă pe aeroportul din Chișinău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri