Vaslui: Tatăl violent i-a tăiat degetul unui băiețel de 10 ani care sărise să-și apere mama

Data publicării:
copil care se apara intinzand palmele
Foto: Guliver/GettyImages

Un copil de 10 ani din comuna Pogonești, județul Vaslui, a fost rănit cu un cuțit chiar de tatăl său, după ce băiatul a încercat să-și apere mama de bărbatul furios care devenise violent.

În momentul în care bărbatul a atacat-o pe femeie, copilul a intervenit între ei și a fost tăiat grav la palma dreaptă. Practic, degetul mare i-a fost pur și simplu secționat de lama cuțitului, relatează publicația locală Vremea nouă.

Sora băiatului, de 12 ani, a sunat la 112 și a alertat Poliția și Ambulanța.

Minorul rănit a primit îngrijiri medicale la fața locului și a fost transportat la spitalul din Bârlad împreună cu mama, ulterior fiind transferat la Iași.  Sora sa a fost preluată de Protecția Copilului din Vaslui.

Poliția i-a deschis agresorului dosar penal, iar pe numele bărbatului de 58 de ani a fost emis un ordin de restricție provizoriu.

Incidentul s-a petrecut vineri seara. Cei doi soți sunt cunoscuți în comună ca mari consumatori de alcool și, potrivit vecinilor, își neglijează sistematic copiii, scrie sursa citată. De altfel, nu ar fi pentru prima dată când cei doi frați din Pogonești sunt luați din familie. Și anul trecut aceștia au fost instituționalizați într-un centru specializat din Bârlad, dar ulterior minorii au fost reintegrați în familie și monitorizați. Acum, autoritățile vor deschide o nouă anchetă socială. 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri