Veteran american al aerului: „Piloții militari români fac o treabă minunată”

Data publicării:
americanmig

Pilot de mai bine de două decenii, Ryan Nudi şi-a folosit experienţa pentru a-i sfătui pe mai tinerii săi colegi care au participat la exerciţiul de la baza aeriană Câmpia Turzii.

Domnul locotentent-colonel Ryan este un foarte bun practician. Trebuie să recunoaștem meritele și să spunem că totul a fost ca la carte”, a declarat comandorul Adrian Motoroga, directorul exercițiului Dacian Warhawk.

Aflat de zece zile în ţara noastră, pilotul american a fost fascinat de aparatele MiG 21 Lancer, aflate în dotarea forţelor aeriene române.

Cred că cel mai important lucru pentru majoritatea piloţilor sunt antrenamentele la care participă MiG-urile voastre. E o plăcere să ai în câmpul vizual MiG-urile 21 şi ştiu că piloţii voştri fac o treabă minunată şi ambele părţi au de câştigat din antrenamentul pe care îl facem aici”, spune Ryan Nudi.

Evident, nu putea lipsi comparaţia cu avioanele F16, mult mai familiare militarului american.

Ambele sunt construite pentru lupte în aer dar şi aer-sol, au capacități similare, dar cred că acesta este mai nou, deci are și capacități superioare față de MiG 21. Dar ambele sunt avioane grozave”, spune pilotul american.

Aşa că ar fi dispus oricând să urce la manşa unui MiG 21. Pentru că, spune pilotul american, să comande avioane de luptă a fost tot ce şi-a dorit încă din copilărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri