Vicepreședintele SUA Joe Biden l-a sunat pe președintele Băsescu. Statul de drept, din nou menționat

Data publicării:
basescu biden

(Vicepreședintele Joe Biden a venit la București în octombrie 2000. FOTO: presidency.ro)

Cei doi interlocutori au discutat despre evoluțiile regionale, iar vicepreședintele Joe Biden și-a exprimat aprecierea față de contribuțiile neîntrerupte ale României la misiunile NATO, mai spune comunicatul.

Convorbirea intervine într-un moment în care partenerii din coaliția aflată la guvernare în România traversează de o săptămână o criză politică. De asemenea, noul cod penal intrat recent în vigoare a suscitat unele dezbateri și ar avea nevoie de unele amendamente, care au fost trimise de Guvern Parlamentului spre dezbatere.

Luna trecută, România a primit vizita subsecretarului de stat american Victoria Nuland. „SUA au un interes profund în consolidarea statului de drept, a justiției, a transparenței în România. Cum a spus și ministrul de Externe, am discutat toate aceste aspecte și vom fi întotdeauna deschiși.Statele Unite vor fi întotdeauna interesate de reforma și de continuarea traiectoriei democratice a României”, a declarat Victoria Nuland, la finalul întâlnirii cu ministrul de Externe, Titus Corlățean.

De altfel, și în comunicatul Departamentului de Stat în care era anunțată vizita înaltului diplomat american era menționat „statul de drept” ca fiind unul dintre subiectele de discuție cu oficialii de la București și cu societatea civilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri