Viceprimarii Capitalei, schimbați. PSD a pierdut majoritatea în Consiliul General în favoarea PNL-PDL-PPDD

Data publicării:
viceprimari

ACTUALIZARE. Cei doi noi viceprimari, Richard Ghiţă și Luician Iliescu, au fost aleși cu voturile tuturor celor 27 de consilieri prezenți la ședință.

_______________

Aceasta, în condițiile în care PSD și PPDD au semnat un acord de colaborare la nivel local. PPDD are șapte mandate de consilieri generali. Trei dintre consilierii formațiunii s-au aliat cu PNL-PSD, iar ceilalți patru au rămas alături de PSD.

Marcel Nicolaescu (fost membru PNL care a trecut recent la PSD) și Dan Darabont (PSD) au fost revocați de Consiliul General al Municipiului București. Ei ar urma să fie înlocuiți de Richard Ghiță (PPDD) și Lucian Iliescu (PDL).

Revocarea primarilor a avut loc în urma unei ședințe ordinare a CGMB, în care, după ce au fost votate primele două puncte de pe ordinea de zi, consilierii nu s-au mai înțeles, membrii PSD au părăsit sala, iar președintele de ședință a declarat întâlnirea închisă.

Au avut loc apoi, timp de peste o oră, negocieri pentru a se organiza o ședință de îndată. Pentru acest lucru era nevoie ca în sală să fie prezenți cel puțin 27 de consilieri din totalul de 54. PNL și PDL nu aveau numărul suficient de consilieri, astfel că au încercat să-i convingă pe cei din PPDD. Au reușit să convingă trei consilieri ai acestei formațiuni pentru a face numărul suficient de membri. Astfel au reușit să-i schimbe pe cei doi viceprimari.

Mai mult, noul președinte de ședință este tot de la PDL, fostul viceprimar Mircea Raicu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri