Sari la conținut

Viceprimarul Dan Darabont cere întrunirea urgentă a Consiliului General pentru desemnarea conducerii interimare a Primăriei

Foto: Facebook

Este o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primărie, nu are cine să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotărâre de delegare de competență pentru asigurarea interimatului să scoată din acest impas executivul Municipiului București. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice competiție între majoritate și minoritate, între Primăria Capitalei și primăriile de sector. Este acum vorba despre interesul bucureștenilor, despre dreptul lor la servicii publice funcționale”, a declarat Darabont, citat de Agerpres.

El a atras atenția că trebuie plătite salariile. „Zilele acestea noi trebuie să plătim salariile. Vă dau un exemplu. Pentru angajații Primăriei, pentru cei din RATB, RADET, este vorba despre peste 20.000 de persoane, deci gândiți-vă 20.000 de familii bucureștene, care în majoritatea cazurilor se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit, deci nu ne putem juca cu lucrurile acestea, nu discutăm de mari contracte, discutăm despre funcționalitatea de zi cu zi a Primăriei”, a explicat viceprimarul Capitalei.

El a afirmat că luni, la ora 14,00, la Primăria Capitalei are loc o întrunire de lucru în cadrul căreia se va stabili calendarul pentru săptămâna aceasta. „La ora 14:00 avem o întâlnire cu prefectul, toți liderii grupurilor de consilieri și cei doi viceprimari. Este o întâlnire tehnică de lucru, care să stabilească calendarul pentru această săptămână. În opinia mea este de maximă urgență întrunirea Consiliului General într-o ședință extraordinară, care să desemneze conducerea interimară a executivului Primăriei Municipiului București”, a precizat Dan Darabont.

Potrivit acestuia, indiferent cine este ales să asigure interimatul nu este vorba despre o nouă administrație, ci de a duce la bun sfârșit un mandat în condiții „foarte nefericite”, o iarnă pentru care Municipalitatea trebuie să se pregătească, iar o nouă administrație va fi aleasă abia în vara anului viitor.

„Este o decizie politică în primul rând. Trebuie lăsat la o parte orice fel de aroganță politicianistă și să conlucreze minoritatea. De la destrămarea USL este PSD minoritar în CGMB. Avem doar 13 consilieri din 54, dar principalul obiectiv este de a trece cu bine (...) peste aceste luni de iarnă, altfel nu vom reuși”, a răspuns Darabont, la întrebarea dacă el sau al doilea viceprimar al Capitalei Cornel Pieptea va prelua atribuțiile lui Sorin Oprescu.

Magistrații Tribunalului București au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Pe aceeași temă