Demisia lui Victor Ciorbea, cerută la Cluj-Napoca şi la Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
protest ciorbea cluj

Circa o mie de clujeni, după cum estimează presa locală, au participat la un marş de protest în centrul oraşului. Manifestaţia a fost convocată pentru a cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Participanţii au scandat însă lozinci şi împotriva lui Liviu Dragnea. Un protest similar a avut loc şi la Bucureşti, în Piaţa Universităţii. Aproximat 200 de persoane i-au cerut lui Victor Ciorbea să demisioneze.

Protestele au fost provocate de decizia Avocatului Poporului de a contesta la Curtea Constituţională articolul de lege care interzice celor care sunt condamnaţi definitiv în dosare penale să facă parte din Guvern.

protest ciorbea cluj

La Cluj-Napoca, locul de întâlnire al protestatarilor a fost în Piața Unirii. De acolo, oamenii au plecat în marş pe Bulevardul Eroilor, spre Prefectură, și a revenit în Piața Unirii pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Este traseul „clasic” al demonstraţiilor civice din Cluj-Napoca. „Acest Ciorbea trebuie să dispară și să plece. El ar trebui să îi apere pe cei nevoiași, dar în schimb s-a vândut intereselor PSD”, a declarat unul dintre protestatari pentru stiridecluj.ro.

Mulțimea a mai strigat: „Dragnea nu uita, va veni și vremea ta!”, „Victor Ciorbea nu uita, astăzi vrem demisia” şi „Jos condamnaţii”. Cei aproape o mie de manifestanţi au purtat pancarte pe care scria: „Victor Ciorbea, eşti concendiat” și „Afară cu avocatul penalilor”.

protest ciorbea bucuresti

La Bucureşti, protestul numit „Victor Ciorbea, eşti demis!” a fost organizat, pe Facebook. Au venit în Piaţa Universităţii aproape 200 de oameni care au scandat „Jos Ciorbea!”, „Avocatul hoţilor şi al mafioţilor!” şi „Demisia!”. Unii dintre demonstranţi au purtat pancarte pe care scria „Nu vrem infractori în Guvern, Parlament, instituţii şi agenţii ale statului! Nu amnistie, nu graţiere!", transmite News.ro.

Şi la Iaşi, a fost organizată o acţiune de protest, în Piaţa Palatului Culturii, la care au participat zece persoane. De asemenea, la Vaslui, în Piaţa Unirii din oraş, cinci oameni au cerut demisia Avocatului Poporului. Aceştia au venit cu două afişe pe care scria „Demisia, Ciorbea” şi „Avocatul cui?”. Toate acţiunile de protest au fost iniţiate pe Facebook. O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute. Petiţia, intitulată „Victor Ciorbea, eşti concediat”, fusese semnată, până miercuri seară, de circa 143.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri