Victor Ponta a plecat în Azerbaidjan cu avionul prezidențial

Data publicării:
conducte gaz budapesta afp

În vizita din Azerbaidjan premierul a discutat cu oficialii azeri de proiectul AGRI, prin care gazele din Marea Caspică să fie aduse în România, prin Georgia. Proiectul a fost demarat în 2010, dar a rămas într-un sertar după ce studiile de fezabilitate care urmau să stabilească costurile acestui proiect au fost blocate.

Acest proiect ar aduce mari beneficii României pentru că 20% din gazul consumat în România vine din import, de la ruşi. În plus, ne-am asumat în faţa FMI şi un calendar strâns de liberalizare a preţurilor, care ne va creşte facturile cu fiecare etapă.

Gazoductul Nabucco Vest, care ar fi urmat să treacă şi prin România, nu va mai fi construit, a anunţat ieri grupul austriac OMV. Nu ar mai fi avut ce gaze să transporte, explică specialiştii. Practic, grupul care exploatează zăcământul de gaze naturale din Azerbaidjan a decis să-l exporte printr-un alt gazoduct.

Citiți și:

Emil Hurezeanu, despre proiectul Nabucco: „Traian Băsescu merită toate felicitările”

Vladimir Socor, la Digi24: De ce a renunțat Azerbaidjanul la Nabucco. AGRI e un proiect perdant

Disputa din jurul aeronavei prezidențiale

Aeronava cu care e plecat premierul a fost la începutul anului subiect de scandal între şeful statului şi ministrul Transporturilor. Relu Fenechiu a spus la începutul acestui an că Administraţia Prezidenţială cheltuie anual 7 milioane de euro pentru deplasările externe ale lui Traian Băsescu. Preşedintele a respins acuzaţiile şi a reziliat contractul cu Tarom, preferând să folosească avioane de linie. Traian Băsescu a folosit aeronava Airbus A 310 în perioada noiembrie 2010 - martie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri