Victor Ponta: Anul 2013 va fi foarte greu, dar mai bun decât 2012

Data publicării:
ponta 20parlament 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-39611

„În primul rând, nu o să mai avem alegeri, scandal politic şi instabilitate politică. Votul românilor şi această majoritate uriaşă în Parlament dau Guvernului o stabilitate pentru a-şi pune în aplicare programul şi a nu sta tot timpul să fie şantajat de un grup, de nişte parlamentari. În al doilea rând, din toate datele, nu o să mai avem acea secetă îngrozitoare care ne-a redus veniturile din agricultură enorm de mult. În al treilea rând, partea investiţională care a început să îşi revină în 2012. Eu ştiu foarte multe companii care mi-au spus că ne vedem după alegeri să vedem şi noi cu cine discutăm”, a spus primul ministru la un post de televiziune.

Acesta a adăugat că în continuare se vor face economii, însă a arătat că Sănătatea şi Educaţia au fost cele mai văduvite în ultimii ani şi nu pot să rămână cu bugetul din 2012.

De asemenea, Victor Ponta a exclus posibilitatea ca ţara noastră să ceară un ajutor de urgenţă de la Uniunea Europeană, cu excepţia situaţiei în care în zona euro ar apărea o criză financiară.

„Din fericire, din ceea ce am văzut la Bruxelles, o mega-criză financiară nu e probabilă în acest moment. E posibilă, dar nu e probabilă', a spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri