Victor Ponta, către prefecți: „Întâi deszăpeziți și apoi dați interviuri”

Data publicării:
2012ponta 20comandament-39688

Aștept ca SMURD, CNADNR, ISU, Sănătatea să funcționeze în regim special, dar nu în sensul special de sărbători, ci în sensul de a avea toate forțele concentrate, până se liniștește vremea”, le-a cerut Victor Ponta instituțiilor.

Primul ministru a avut apoi un dialog cu directorul CNADNR, după ce Victor Ponta a afirmat că la Botoșani există „singurul drum național de pâmânt din România”.

Este pietruit”, a răspuns Mircea Pop, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Pietruit? Ca pe vremea romanilor. Via Apia cred că arăta mai bine decât arată drumul ăsta pe care ne chinuim acum să îl deszăpezim. Să aveți grijă acum, când facem bugetul, să îl asfaltăm. E de râsul lumii să avem un drum național neasfaltat, care mai duce și spre vamă. Haideți să îl facem la vară, ca să îl deszăpezim mai ușor anul viitor!”, a spus premierul.

Răspunsul lui Mircea Pop a venit imediat: „Da, să trăiți!”.

Victor Ponta i-a „urecheat” pe prefecții din Botoșani și Neamț, cărora le-a reproșat faptul că se ocupă mai mult cu interviuri decât de problemele județelor „Întâi deszăpeziți și apoi dați interviuri! Mă deranjează că domnii prefecții de la Botoșani și Neamț întâi vorbesc și pe urmă fac treabă. Altfel, ne încurcăm în declarații, că stăm la televizor și vorbim despre ce nu facem”, a precizat Victor Ponta, care a făcut apel și la președinții de consilii județene:

Eu sunt foarte dur cu prefecții, dar președinții de consilii județene au și ei niște atribuții, chiar dacă sunt aleși și nu se află în subordinea Guvernului. Dacă stau cu porcul și cu țuica și deszăpezește doar prefectul, nu e în regulă. Nu vreau să am autoritate legală asupra lor, dar cred că am autoritate politică asupra multora și vreau să cred că toată lumea se implică”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri