Victor Ponta, după întâlnirea cu secretarul general al NATO: MApN va primi 2% din PIB în 2017

Data publicării:
Victor Ponta Guvernul Romaniei - gov-2

„Am preluat de la 1,1% din PIB, o catastrofă pentru armata română și pentru capabilitățile militare românești. Am ajuns, azi, la 1,5% din PIB și, pe baza unei creșteri graduale asumate de către parlament, de 0,2% din PIB, în 2017 vom putea să avem acel 2% care este solicitat la nivelul tuturor membrilor NATO”, a declarat premierul.

Acest lucru „va permite României să își îndeplinească toate obligațiile care decurg din calitatea de membru al NATO și, evident, de graniță estică a Alianței Nord-Atlantice”, a adăugat premierul.

„Secretarul general al NATO știa – și ne-a felicitat - că 2% dintr-un Produs Intern Brut care crește este, cu siguranță, o veste mult mai bună decât 2% dintr-un PIB care ar scădea”, a mai spus Victor Ponta.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a început seria întâlnirilor cu oficialii români. Vineri dimineață, el a discutat cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, și cu premierul Victor Ponta. Oficialul NATO mai are programate întrevederi cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, și cu preşedintele Traian Băsescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri