Victor Ponta îi transmite un mesaj de „solidaritate şi de compasiune” lui Adrian Sobaru. Guvernul nu depune plângere

Data publicării:
adrian sobaru mediafax-1

Foto: Mediafax

Am un mesaj de solidaritate şi de compasiune pentru Sobaru. L-am întâlnit de mai multe ori în această perioadă, l-am ajutat cu locuinţa. La un moment dat era în greva foamei la televiziune, împotriva conducerii televiziunii, şi m-am dus special, că a zis că iese din greva foamei dacă vine primul-ministru”, a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

El a mai spus că Adrian Sobaru are nevoie de asistenţă medicală, nu să fie arestat, şi că Guvernul nu va depune plângere împotriva acestuia.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului, amintește Mediafax.

Adrian Sobaru, arestat la domiciliu. Primele sale declaraţii: "Îmi iubesc ţara asta şi copiii ăştia

Reprezentanţii TVR au declarat că Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat.

La fel ca şi ceilalţi angajaţi ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fracţionat şi, conform programării, era în timpul liber”, au mai spus reprezentanţii TVR.

TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Adrian Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române.

Adrian Sobaru a intrat cu mașina în gardul Guvernului

La şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: „Boc, aţi luat drepturile copiilor”.

Adrian Sobaru a căzut atunci, de la cinci metri, peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a rupt. El purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ciuruit/ Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri