Victor Ponta: În domeniul retrocedărilor s-au comis cele mai mari fraude 

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax

„Nu doar la Nadăș s-a încălcat legea. În mod sigur, în domeniul retrocedărilor s-a comis cea mai mare fraudă de după 1989 și mă bazez pe capacitatea dumneavoastră de a repara ce se mai poate repara după atâția ani”, le-a spus premierul procurorilor.

Un notar public din Arad a fost pus deja sub acuzare de DNA în acest caz.

Notarul este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Potrivit procurorilor, certificatul de moștenitor autentificat la cabinetul din Arad a fost obținut în baza unor documente false, familia Colțeu mefiind moștenitoarea de drept a celor 8.700 de hectare de teren din satul Nadăl.

Marți, procurorii DNA au facut percheziții la două cabinete notariale din Arad pentru a verifica modul în care membrii familiei au devenit proprietarii suprafețelor.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproape 21 de milioane de euro. În urma anchetei procurorilor DNA, instanța amânat procesul retrocedării cu o lună.

Cazul a fost stramutat de la Judecătoria Ineu la cea din Fagarao după ce localnicii s-au plâns în mai multe rânduri ca magistrații arădeni au dat sentințe eronate. în baza unor documente și declarații false.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri