Victor Ponta, la Sebeș: Mă bucur că n-am făcut aceeași greșeală din 2009, când Daimler a investit în Ungaria

Data publicării:
pontacul

„Oficialii Daimler nu pot să vă spună ceva ce eu pot să spun. Faptul că în 2009 România a ratat ocazia de a avea o investiție importantă a concernului Daimler. Și investiția s-a făcut într-o țară vecină. Cu atât mai mult sunt bucuros că în 2014 n-am mai repetat greșeala. Și efortul care era și în 2009 al celor de la Sebeș a fost sprijinit de autoritățile locale și centrale și avem investiția în cutii de viteză. Se spune că n-ai voie să faci niciodată de două ori aceeași greșeală, eu mă bucur că n-am făcut aceeași greșeală din 2009”, a declarat Victor Ponta.

Unitatea de producţie şi asamblare a cutiilor de viteze automate va fi operaţională în totalitate peste trei ani. Societatea care se ocupă de lucrare a primit un ajutor de la stat în valoare de peste 37 de milioane de euro, iar investiţia totală se ridică la aproape 240 de milioane de euro.

Locul în care va apărea viitoarea fabrică Daimler arată în acest moment ca un ogor - 9000 de metri pătraţi de pământ bătătorit. Terenul a fost pregătit pentru a fi turnată fundaţia din beton, iar când totul va fi gata, vor fi produse transmisii ce vor echipa limuzine germane Mercedes precum E-Klasse sau S-Klasse, care costă peste 50.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri