Victor Ponta, la Torino: „Nu-mi pot imagina Italia cu Berlusconi, aşa cum nu-mi pot imagina România cu Ceauşescu”

Data publicării:
9 2002pontaberlusconi-48572

„Pentru noi, Uniunea Europeană a însemnat dintotdeauna mult mai mult decât pentru voi. A fost un vis, cu adevărat un vis, iar Massimo D'Alema vorbea despre Berlusconi în felul următor: Berlusconi nu face parte din acest vis, e mai degrabă un coşmar. Nu-mi pot imagina Italia cu Berlusconi, aşa cum nu-mi pot imagina România cu Ceauşescu. Oricum, trecutul e trecut, iar ceea ce contează este viitorul”, a spus Victor Ponta.

Zoe Petre: „E o retorică de miting electoral”

Istoricul Zoe Petre, a comentat, la Digi24, declarațiile premierului român. „Nu e o declarație, e o retorică de miting, hai să fim serioși”, a comentat istoricul Zoe Petre la Digi24.

„E o retorică de miting electoral, la alţi parametri decât o declarație făcută în nume propriu de primul ministru al României", a spus aceasta.

„În al doilea rând, în această retorică e posibil să spui și ce a spus primul ministru Ponta, într-o excelentă italiană”, a apreciat Zoe Petre.

„Problema nu se pune în sens propriu decât dacă ne gândim că cineva, oricine ar fi acela, s-ar putea întoarce la conducerea Italiei fără susținere populară, pentru că, cel puțin în 1990, nu cred că Ceaușescu ar fi fost votat de cineva”, a declarat, la Digi24, istoricul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri