Victor Ponta: Legea CNA nu va fi modificată fără acordul Uniunii Europene

Data publicării:
15112012 20ponta 20legea 20audiov-33698

Precizarea șefului Guvernului pune capăt unei dezbateri aprinse pe marginea unui proiect de ordonanță de urgență care figurează pe agenda de lucru a executivului încă din 6 noiembrie.

După valul de critici venite din partea Consiliului Național al Audiovizualului, a ONG-urilor, a firmelor de cablu şi de publicitate, Guvernul a anunțat încă de ieri că actul normativ nu mai este de actualitate.

Victor Ponta a venit cu apoi cu o explicație tranșantă.

CNA e organizat conform unor practici europene. Nu modificăm nimic decât în măsura în care se modifică la nivel european”, a declarat Victor Ponta.

CNA salută decizia Guvernului de a renunța la un proiect care ar intra în contradicție cu normele europene.

Mă bucur că semnalele noastre au fost ascultate și proiectul nu mai apare pe ordinea de zi a Guvernului”, a declarat Răzvan Popescu, președintele Consiliului.

Adică legea audiovizualului, când a fost adoptată s-a bazat pe cerințele Uniunii Europene, pe care România şi le-a asumat. Asta înseamnă practic o situaţie de infrigment”, a spus și Alexandu Jucan, membru CNA.

Proiectul avea și parte agreată de Consiliu

Președintele CNA susține că proiectul de ordonanță avea și o parte agreată de Consiliu.

Un lucru bun mi se pare aceea prevedere care spune ca în momentul în care ești numit în CNA trebuie să ai cel puțin 5 ani de experiență în audiovizual. Și asta va duce în timp la o depolitizare prin profesionalizare”, a spus acesta.

Un alt membru CNA susține că legea avea nu doar vicii de fond ci și de formă.

„Este foarte important că cei care doresc să facă această modificare a legii să-și dea seama că este vorba de o lege organică și conform Constitutiei. O lege organică nu poate fi modificată printr-o ordonanță a Guvernului.

Cea mai constestată prevedere a proiectului guvernamental era cea care dădea posibilitatea revocării membrilor Consiliului ori de câte ori raportul de activitate a acestei instituții ar fi fost respins de Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri