Victor Ponta: Nu poţi cu 16% să ceri educaţie şi sănătate la fel cu Germania, care are 48%

Data publicării:
bani 2-1

Invitat în emisiunea „Kilometrul 0”, Victor Ponta a vorbit despre bugetul educaţiei din acest an, subliniind că păstrând un sistem de taxare foarte redus şi investiţiile vor fi mici.

„Societatea românească, nu doar guvernul actual, încă este prinsă într-un cerc vicios, incapabilă de luarea unor decizii importante sau de a accepta realitatea: nu poţi cu 16% să ceri educaţie şi sănătate la fel cu Germania, care are 48%. Trebuie să înţelegi că nu poţi să ai şi una şi alta. Finlanda are 52% sistemul de taxare. România şi Bulgaria sunt ţările cu taxarea cea mai mică, dar în acelaşi timp şi cu cele mai mici investiţii în educaţie şi sănătate. E logic”, a spus Ponta.

Întrebat dacă educaţia va avea mai mulţi bani anul acesta, Victor Ponta a răspuns: "dacă vom avea mai mulţi bani la buget, da".

Premierul a subliniat că variantele pentru a avea mai mulţi bani la buget sunt reducerea cheltuielilor în alte zone sau găsirea de noi venituri pentru buget.

„Bugetul se face din munca tuturor celor care produc ceva în România. Eu mi-asumat responsabilitatea de a spune adevărul: păstrăm un sistem de taxare foarte redus, o să avem investiţii mici şi speranţa rămâne la fondurile europene, care sunt mai reduse. Cu greu am reuşit să convingem CE să punem 750 de milioane de euro pentru investiţii în structura de sănătate şi 750 în educaţie”, a afirmat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri