Victor Ponta nu renunță la confiscarea averilor ilicite, unii lideri PNL se opun

Data publicării:
ponta guvern gov-8.ro

„Nu am apucat să discutam, dacă apucăm să discutăm îl informăm pe Mișu Voicu că astăzi, dacă vrem să confiscăm o căruță a celui care a mers cu căruța să fure stâlpii de înaltă tensiune nu avem voie, așa a spus Curtea Constituțională. Eu vorbesc de lucruri concrete, teoria, principiile imuabile sunt superbe, problema este că noi de ani de zile ne blocăm”, a declarat Victor Ponta, prim-ministrul țării.

Liderii USL se întâlnesc în şedinţă la ora 16:00, în încercarea de a găsi soluţii la noile divergenţe apărute între PNL şi PSD.

Sunt câteva argumente foarte puternice folosite de liberali, unul este acela că actuala Constituție are prevederi suficiente încât să acopere nevoile averilor ilicite și a exproprierilor de utilitate publică. Același argument este folosit și de UDMR pentru a se împotrivi acestei modificări la Legea Fundamentală.

Un alt argument invocat de liberali este acela că, prin modificarea Constituției în acest sens, se va încălca un drept fundamental și anume dreptul la proprietate. Acest drept este unul dintre pilonii doctrinei liberale, la care se pare că PNL nu renunță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri