Victor Ponta: „Păstrarea clasei pregătitoare la şcoală este o greşeală. L-am chemat pe ministru să îmi explice”

Data publicării:
1301 20clasa0-43741

L-am chemat pe ministru să îmi explice”, a declarat luni premierul Victor Ponta. „Mie mi se pare o greşeală, vreau să îmi explice ce se poate face din acest an punctual. Eucred că clasa pregătitoare ar trebui să rămână la grădiniţă. Azi după-amiază o săam o discuţie cu ministrul, să vedem un punct de vedere logistic cum putem săaplicăm asta chiar din acest an”, a adăugat prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta are doi copii. Fetiţa sa cea mică împlineşte anul acesta cinci ani.

Duminică seară, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara într-o emisiune TV că „clasa pregătitoare face parte din ciclul primar, rămâne la şcoală din punct de vedere metodologic. Pot fi şi excepţii, aşa cum au fost şi anul trecut din punct de vedere al locului fizic unde se va desfăşura. În 97% din cazuri clasa pregătitoare se desfăşoară în şcoli.”

Uite evaluarea, nu e evaluarea

În luna decembrie, pe acest subiect discuţia era diferită: clasa pregătitoare ar fi trebuit să fie obiectul unei evaluări la nivel național ce urma să stabilească dacă şi în 2013 elevii se vor înscrie mai întâi în clasa pregătitoare. La evaluare ar fi participat copii, părinţi, directori de şcoli, inspectori şi reprezentanţi ministeriali, iar o decizie în acest sens ar fi trebuit anunţată cel târziu în februarie pentru ca părinţii să aibă timp să facă înscrierile şi demersurile necesare.

Săptămâna trecută, ministrul Educației a declarat că în clasa pregătitoare vor fi copiii de șase ani; de altfel, „clasa pregătitoare este obligatorie, doar că Legea Educației nu precizează unde este ea fizic, fie la grădiniță, fie la școală”. Remus Pricopie a dat ca limită perioada 5-7 februarie pentru publicarea metodologiei de înscriere a copiilor la grădiniță în noul an.

Citiți șiClasa pregătitoare la şcoală sau la grădiniţă?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri