Victor Ponta: Reducerea CAS cu 5%, din octombrie. Nu vom crește alte taxe

Data publicării:
pontacuscri

Victor Ponta a explicat că, prin implementarea acestei măsuri de la 1 octombrie, nu va fi nevoie de reducerea unor cheltuieli sau creșterea altor taxe.

Reducerea CAS cu 5% trebuie aplicată chiar de anul acesta și putem să ne permitem acest lucru. Putem să transmitem spătămâna viitoare la Parlament legea privind reducerea CAS de la 1 octombrie, pentru că astfel nu vom avea nevoie să tăiem alte cheltuieli. Impactul va fi de 850 de milioane de lei, bani pe care îi avem în buget”, a spus premierul.

Nu mărim deficitul, nu mărim alte taxe”, a adăugat el.

Guvernul intenționa să reducă aceste contribuții sociale cu 5% pentru angajatori de la 1 iulie. Acestea erau însă datele vehiculate înaintea sosirii delegației FMI în țară. Ieri, premierul vorbea în termeni vagi, fără a da o cifră sau o dată precise.

Vreau să precizez că acordul pe care îl avem cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială rămân funcționale. Nu se întrerupe, nu se reziliază, nu se denunță. Avem acest acord și asta înseamnă că dacă vom avea cumva nevoie - nu e cazul - să accesăm creditele puse la dispoziție, avem acces la acel 10% cofinanțare pentru fondurile europene fără niciun fel de impediment, liniile de credit pentru programele de sănătate sunt valabile”, a mai spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri