Victor Ponta: Sănătatea și Educația primesc mai mulți bani de la buget

Data publicării:
ponta victoria-2

Premierul Victor Ponta spune că minusul de 18,7% din dreptul Ministerului Sănătăţii este doar aparent.

Bugetul sănătăţii e mai mare ca anul trecut. Anul acesta a fost un an de plată a arieratelor, 3,5 miliarde.

La Ministerul Sănătății, de la 5,2 miliarde de lei sunt alocate 7,8, iar la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că prin sănătate înțelegem cele două instituții, 22,5-22,6 (miliarde de lei), a spus premierul.

Acesta vorbeşte despre creşteri şi la alte ministere.

La educaţie de la 19,8 miliarde, bugetul total va fi 21,7. La cultură va fi un buget de 545 de milioane. În 2013 a fost 543 de milioane”, a precizat Victor Ponta.

Totuşi, bani mai puţini vor avea la dispoziţie Comunicaţiile şi Afacerile Externe. Cele două ministere vor conta, de anul viitor, pe fonduri mai mici cu până la 10%.

Alte ministere au tras lozul cel mare la noua împărţeală.

Cel mai fericit caz este la Ministerul Dezvoltării, condus de vicepremierul Liviu Dragnea. În an electoral, ministerul care finanţează proiectele de dezvoltare regională va primi aproape 5 miliarde de lei, cu o treime în plus faţă de anul acesta.

Fonduri suplimentare vor fi alocate şi pentru Ministerul Mediului, cel al Finanţelor, şi pentru Agricultură. Ca de obicei însă, cei mai mulţi bani vor ajunge la Ministerul Muncii: 30 de miliarde de lei. De acolo sunt plătite pensiile şi ajutoarele sociale.

Guvernul se bazează anul viitor pe venituri totale de 216,8 miliarde de lei, cu 5,2% mai mult decât în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri