Victor Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare. Vom avea probleme la CEDO

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax-6

"Avem o mare problemă în legătură cu regimul penitenciar, de aglomerare a regimului penitenciar. În perioada următoare o să avem la CEDO probleme mari pe această temă. Asta nu înseamnă că neapărat trebuie să avem mai puţini deţinuţi, e vorba însă de faptul că sistemul penitenciar din România practic nu mai rezistă la gradul de ocupare”, a spus Ponta. 

El a susţinut că această idee nu are legătură cu o eventuală graţiere a lui Gigi Becali şi a precizat că rezolvarea problemei depinde de asigurarea banilor necesari sistemului penitenciar, în condiţiile în care trebuie alocate de la buget fonduri şi pentru spitale sau şcoli.

Întrebat dacă realizarea unor penitenciare private nu poate reprezenta o soluţie, Ponta a arătat că acest lucru presupune ca o firmă privată să construiască penitenciarul, dar costurile de exploatare trebuie acoperite tot din buget.

Potrivit Ministerului Justiţiei, la 16 aprilie 2013 în închisorile din România se aflau 33.060 de persoane, în condiţiile în care acestea dispun de doar 27.700 de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri