Victor Ponta: Tensiunile dintre Ucraina şi Rusia, oportunitate de a sprijini apropierea Republicii Moldova de UE

Data publicării:
parlament moldova captura

În ceea ce priveşte unirea dintre cele două ţări, Victor Ponta a afirmat, la un post de televiziune, că aceasta este posibilă doar dacă şi cetăţenii moldoveni o doresc. Premierul crede că în acest moment România este suficient de puternică şi poate fi pentru Republica Moldova ceea ce a fost Germania de Vest pentru cea de Est în anii 90.

Se spune, de multe ori, că pericolul înseamnă şi oportunitate. Este cea mai mare oportunitate de după 1990 pentru ca România să-şi atingă un obiectiv major. Pentru Europa e minor, Moldova nu e cel mai important punct, dar pentru România e cel mai important, şi anume de a folosi acest moment politico-istoric pentru a accelera extraordinar de puternic reaproprierea Moldovei de ceea ce înseamnă Europa şi chiar NATO. Depinde de cât de inteligenţi suntem să folosim acest prilej”, a spus Victor Ponta citat de Mediafax.

Pe de altă parte, Victor Ponta a mai spus că situaţia de la est de România reprezintă cel mai mare pericol pentru România şi pentru regiune, după 1989.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri