Victor Ponta: Traian Băsescu și sistemul de achiziții publice, vinovații pentru lipsa autostrăzilor românești

Data publicării:
autostrada pod constructie

Întrebat care sunt motivele pentru care România stă mai rău la capitolul autostrăzi decât orice altă țară membră a Uniunii Europene, Victor Ponta a spus: „Blocajul politic - și aici e vinovat personal, cel puțin de Comarnic-Brașov și de Autostrada Transilvania, domnul Băsescu. Și sistemul nostru de achiziții publice care este foarte lung, este foarte ușor contestabil și care duce la câștigători care în realitate nu au capacitatea tehnică de a realiza proiectul”.

Premierul a spus că Guvernul încearcă să reducă durata procedurii de achiziție și că în România se lucrează în prezent la mai multe tronsoane de autostradă.

Avem de finalizat acest tronson trei de la Sibiu-Deva, are termen 15 noiembrie, după nenumărate discuții, avem tot coridorul de la Nădlac-Deva licitat și în diverse faze de lucru, avem de asemenea Sebeș-Câmpia Turzii și Câmpia Turzii-Târgu Mureș. Sunt în diverse stadii. Iar acum, cu semnarea acordului de parteneriat 2014-2020 putem da drumul la procedurile pentru fondurile de coeziune și cele din FEDER (Fondul european de dezvoltare regională, n.r.) pentru marea infrastructură”, a mai spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri