Victor Ponta: UDMR se alătură USL pentru formarea majorităţii parlamentare

Data publicării:
20121209 20victorieponta-37800-1

Victor Ponta a promis că puterea nou-aleasă va trata cu respect opoziţia, aşa cum aceasta nu a făcut-o în trecut.„Dorinţa noastră este de a considera că această zi a pus capăt unui război civil, unui război politic care a sfâşiat mediul politic, care a distrus destine, vieţi, speranţe”, a declarat deputatul de Gorj, avertizând totuşi imediat că,„în perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri”.

Cele mai importante declaraţii ale deputatului de Gorj proaspăt ales Victor Ponta:

- În această seară specială aş vrea să încep prin a mulţumi tuturor românilor care şi-au exprimat opinia politică, celor care au avut încredere în USL şi au votat cu gândul la viitor şi nu la trecut.

- Vreau să le explic tuturor militanţilor noştri de ce sunt la Târgu Jiu. Alegătorii de aici au venit într-un număr uriaş, peste două treimi din ei au votat pentru un nou mandat de deputat şi au dovedit că minciuna, campania murdară nu dă rezultate. Am vrut să le mulţumesc celor care m-au susţinut în mod direct.

- Mulţumesc lui Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Daniel Constantin, îi felicit şi vreau să le spun că am câştigat o bătălie importantă şi că, după cele câteva momente de bucurie, trebuie să ne apucăm din nou de treabă.

- Vreau să le mulţumesc celor de la Târgu Jiu pentru modul în care au suportat calomnii şi mizerii, cei au fost alături de mine şi au înţeles ce înseamnă avantajele şi dezavantajele de a avea un prim-ministru candidat în colegiu.

- Din toate rapoartele pe care le-am primit, aceste alegeri au fost organizate foarte bine şi le mulţumesc instituţiilor statului care au asigurat buna lor desfăşurare. A fost un număr extrem de redus de plângeri, de contestaţii. Îi rog pe cei responsabili să vegheze până la finalizarea operaţiunilor,fără nici un fel de umbră şi procedeu neclar în numărarea voturilor.

- Voinţa exprimată de electorat este clară. USL are majoritatea absolută, iar adversariitrebuie să înţeleagă că vor fi în viitorul Parlament în opoziţie. Voi trata cu respect opoziţia, aşa cum noi n-am fost trataţi când eram în opoziţie.

- Mă bazez pe aliaţii noştri pentru ceea ce avem de făcut în următorii patru ani.

- Aş vrea să spun că dorinţa noastră este de a considera că această zi a pus capăt unui război civil, unui război politic care a sfâşiat mediul politic, care a distrus destine, vieţi, speranţe.

- Vreau să explic tuturor actorilor politici, începând cu preşedintele ţării, cu noii parlamentari, că România are nevoie de pace, de o perioadă de reconstrucţie, de a repara ceea ce s-a stricat.

- Iar în perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri, şi vreau să înţeleagă toţi ceea ce au distrus.

- De mâine, putem să discutăm pentru proiecte nu doar pentru o lună sau pentru şapte luni. Cuo majoritate foarte clară poţi să gândeşti în termeni de patru ani, dacă nu cumva mai mult.

- Avem misiunea să formăm un guvern pentru toţi românii, pentru cei care au votat, care nu au votat USL, pentru cei care nu au votat deloc. Înţelegdezamăgirea celor care au stat acasă şi au considerat că nu există un candidat care să le reprezinte interesele.

- Cred că 2013 vom reuşi să evităm greşelile făcute în ultimii ani de cei care au fost la putere.

- Am vorbit cu dl Crin Antonescu, cu dl Daniel Constantin, şi le-am confirmat că ce am deics în cadrul congreselor noastre şi ceea ce am propus românilor în campania electorală se va îndeplini.

- Îmi asum responsabilitatea de a conduce în continuare guvernul USL, cu o echipă guvernamentală competentă, cu oameni care pot pune umărul la un efort important în perioada următoare.

- În urmă cu câteva minute am vorbit cu Kelemen Hunor, l-am felicitat şi mi-a confirmat faptul că UDMR se angajează să formeze alături de noi o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anul care urmează.

- Orientarea României nu poate fi decât una singură: o orientare pro-europeană, pro-atlantică. Viitorul României este doar în familia europeană. Toate angajamentele României trebuie să fie respectate.

- Miniştrilor le spun că doar mâine mai au voie să numere voturile din colegii, cu excepţia MAI. România trebuie guvernată, avem un sfârşit de an dificil. Sunt foarte convins că românii şi-au spus voinţa şi noi nu trebuie decât să o respectăm.

- Lucrurile se reîntorc la normal la Târgu Jiu de mâine. Circul pleacă, Târgu Jiul rămâne.

Potrivit rezultatelor exit poll-urilor anunţate de institutele de sondare în rândul alegătorilor, Uniunea Social Liberală a obţinut victoria în alegerile parlamentare de duminică cu un procent situat în jurul valorii de 56%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri