VIDEO | Accident grav cu un microbuz, soldat cu 16 victime. Pasagerii spun că șoferul ar fi vorbit la telefon

Data actualizării: Data publicării:
accident bacau

16 oameni aflați într-un microbuz au trecut prin clipe de groază în această dimineaţă, într-un sens giratoriu din Bacău. Șoferul nu ar fi acordat prioritate unui autoturism, în care erau 5 persoane. Cele două vehicule s-au izbit cu violenţă. Circulaţia a fost oprită în zonă, mai bine de 7 ore.

Era în jurul orei 2:00, când într-un sens giratoriu din Bacău, microbuzul care venea cu 16 pasageri de la Bucureşti şi se îndrepta spre Piatra Neamţ, nu a acordat prioritate unei maşini în care se aflau 5 persooane şi care circula regulamentar. Cele doua maşini s-au ciocnit atat de violent, încat microbuzul s-a răsturnat, iar autoturismul a fost făcut praf.

Adrian Cepoi, ISU Bacu: Imediat la fața locului s-au deplasat echipaje din cadru ISU Bacău cu ambulanțe de tip B și ambulanțe transport victime multiple, precum și 4 ambulanțe. În urma impactului au rezultat 16 victime care au fost transportate la spital cu traumatisme și contuzii.

Mirela Romanescu, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Bacău: Trei sunt mai grav. Doi pe chirurgie plastică, unul pe ortopedie, are fractură de bazin și va fi transportat la Bucureşti. Ceilalți pacienți au plecat acasă cu rețete și recomandări medicale.

Agent-şef adj. Cătălina Creţu, purtător de cuvânt IPJ Bacău: Un conducător auto de 41 de ani din judetul Neamţ, în timp ce coducea un microbuz pe strada 9 Mai din localitate, a acroşat un autoturism condus de un tânar de 24 de ani, pe fondul neacordării de prioritate. Conducatorii au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii desfşoară cercetari sub aspectul săvârșirii vătămării corporale din culpă.

Unii pasageri din microbuz au povestit că şoferul ar fi vorbit în permanenţă la telefon şi că este posibil ca neatenţia să fie cauza producerii accidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri