VIDEO Accident grav pe E85. Trei oameni au ajuns la spital

Data actualizării: Data publicării:
accident e 85

Un accident rutier grav s-a produs în această dimineață pe drumul E85, la intrarea în Buzău. Reporterii Digi24 au ajuns la fața locului la scurt timp după accident.

O mașină s-a răsturnat și, din primele informații, este posibil ca mașina să se fi lovit de un parapet.

Circulația este oprită în zonă.

E85  este o șosea unde au loc numeroase accidente grave. În fiecare an, circa 70 de persoane mor în accidente pe DN2 (E85), despre care Asociația Pro Infrastructură scrie că este „un veritabil drum al morții”. De altfel, potrivit aceleiași surse, România este „campioană negativă” în Europa: 1951 persoane și-au pierdut viața pe șoselele din țară în 2017.

În fiecare an, circa 70 de persoane mor în accidente pe DN2 (E85), despre care Asociația Pro Infrastructură scrie că este „un veritabil drum al morții”. De altfel, potrivit aceleiași surse, România este „campioană negativă” în Europa: 1951 persoane și-au pierdut viața pe șoselele din țară în 2017.

„Soluția pentru DN2 este simplă, relativ ieftină și ușor de pus în aplicare: transformarea în profil 2+1 alternativ, așa cum a demonstrat cu succes liderul european în siguranță rutieră, Suedia. În această țară scandinavă există aproximativ 3000 de km de drumuri 2+1 alternativ, cu lățimea de 13 metri (platforma DN2/E85 între București și Roman este la fel de lată)”, arată API.

Echipa Digi24 se afla în timpul deplasării de la București la Iași, în cadrul unui experiment pe care reporterii îl fac pentru a vedea în cât timp vor parcurge cei 395 de kilometri, în lipsa unei autostrăzi.

De altfel astăzi este ziua în care are loc inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova, construit simbolic de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi.

Zeci de companii și chiar primării s-au alăturat mișcării #șîeu și vor întrerupe astăzi activitatea la ora 15.00, pentru 15 minute.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri