VIDEO. Acoperișul unui bloc nou din Scornicești a fost luat de furtună ca un fulg. Șapte mașini au fost avariate

Data publicării:
acoperis scornicesti

Multe dintre automobile nu au asigurare, iar cele 24 de apartamente din blocul social sunt acum în pericol să fie inundate dacă ploile vor continua.

Autoritățile caută acum soluția pentru a-i caza pe cei care nu mai pot locui în clădirea avariată. 

Primarul din Scornicești, Cătălin Davidescu, a declarat la Digi24 că a fost o vijelie puternică, iar acoperișul blocului a fost „spulberat ca o măsea”, iar pagubele sunt mari: nouă apartamente sunt deja inundate, 24 de aparatamente riscă să fie inundate, iar șapte mașini au fost avariate, între care patru grav. Apa s-a infiltrat pe coloanele de aerisire până la parter.

În blocul respectiv locuiesc aproximativ 60 de persoane. Clădirea era nouă, dată în folosință în 2009. Corespondentul Digi24 Dragoș Sasu a stat de vorbă cu locatarii și a aflat că sunt chiriași, iar apartamentele, locuințe sociale, sunt în responsabilitatea Primăriei. Blocul a fost construit cu fonduri guvernamentale. Garanția blocului tocmai a expirat, astfel că reparațiile vor fi suportate de Primărie. Oamenii sunt nedumeriți că acoperișul blocului dat în folosință cu numai cinci ani în urmă a fost smuls de vânt ca un fulg, în timp ce acoperișurile blocurilor din jur - vechi de 30 de ani - nu au pățit nimic. În plus, oamenii spun că mulți dintre pereții apartamentelor sunt din rigips.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri