VIDEO. Activiștii de mediu protestează pe acoperișul clădirii Minvest Deva

Data publicării:
activisti minvest deva

 

Foto: facebook.com/rosia.montana.in.unesco

Activiștii anti-cianură vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la favorizarea nelegitimă și ilegală a companiilor miniere de către autorități.

Acest protest a fost făcut pentru o mai bună informare a cetățenilor din Deva și din Hunedoara cu privire la mineritul cuanuri, pentru că în afară de Roșia Montană vorbim de Certej, Deva-Muncel, Băiţa Crăciunești, Brad și Rovina. Al doilea rând, acest protest este un avertisment către Guvernul Ponta de a nu mai încercasă treacă o nouă lege a minelor. Prin acest protest mai denunțăm conflictul de interese, prin faptul că actualul directorul de la Deva Gold, Nicolae Stanca, este același care a semnat în 1997 acordul dintre statul român prin Minvest Deva și Gabriel Resources, care dorește să se înceapă exploatarea la Roșia Montană”, a spus Mihnea Blidaru, unul dintre protestatari, la Digi24.

El a precizat că nu au un timp fix pentru a protesta pe acoperișul clădirii Minvest Deva și că pe acoperiș mai sunt doi jandarmi, iar din partea Minvest Deva nu a venit nimeni până la ora 11:00.

„Sunt denunțate proiectele de minerit cu cianuri de la Certej, Deva-Muncel, Băiţa Crăciunești, Brad, Rovina și Roșia Montană, proiecte cu efecte distructive pentru oameni şi natură, ce pot demara doar în totalul dispreț al procedurilor legale”, se precizează pe pagina de Facebook Roșia Montană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri