VIDEO | Apele Jiului au făcut prăpăd. Case și drumuri distruse, sute de persoane evacuate

Data actualizării: Data publicării:
inundatie jiu1

Este alertă pe râul Jiu, aflat sub cod roșu de inundații. Apele care s-au revărsat au făcut prăpăd în calea lor. Sute de oameni au fost evacuați și mai multe gospodării și drumuri au fost inundate. Cele mai afectate localități sunt Uricani și Aninoasa, din județul Hunedoara.

Situația în Aninoasa, județul Hunedoara este tragică. La prânz, în unele localități apa ajunge ajunge la genunchi, dar de dimineață apa a fost mult mai mare, spun oamenii.

Sunt 60 de gospodării inundate și 120 de persoane au fost evacuate. Pompierii de la ISU Hunedoara și cei din Caraș-Severin încearcă să îi ajute pe oameni să scoată apa din locuințe.

Oamenii sunt disperați pentru că locuințele le-au fost naruite de aceste ape. Este vorba despre grădini, despre curți, animale care stau acum în mijlocul apelor.

Localnicii sunt supărați, pentru că autoritățile au tecut prin zonă însă nu i-au ajutat. Au venit, au văzut ce se întâmplă și au plecat, spun oamenii. Singurii care îi ajută sunt cei din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri