VIDEO. Avion prăbușit în județul Brașov. Pilotul şi pasagerul au murit

Data publicării:
sursa - ISU BRASOV

Foto: ISU Brașov

ACTUALIZARE 18.25. Pilotul a murit, anunţă reprezentanţi ai spitalului din Târgu Mureş. Victima fusese adusă în stare gravă la spital.


Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, cetăţean italian.

ACTUALIZARE. Apar informații despre persoana care și-a pierdut viața în accidentul din Brașov. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani.

Avionul de mici dimensiuni a decolat de pe un aerodrom din județul Timiș și se îndrepta spre aerodromul din Ghimbav, aflat la câteva zeci de kilometri distanță de locul accidentului, unde are loc un show aviatic.


ACTUALIZARE. Un martor a povestit la Digi24 că a văzut cum s-a prăbușit avionul și că a mers pentru a acorda primul ajutor supraviețuitorilor. L-a găsit pe pilot în afara epavei. Acesta suferise arsuri și fracturi, a povestit martorul.



ACTUALIZARE. Pasagerul avionului, grav rănit, a fost stabilizat și acum este urcat în elicopterul SMURD. Urmează să fie transportat spre Târgu Mureș.


ACTUALIZARE. Primele imagini de la locul accidentului:


ACTUALIZARE. Pilotul avionului este cel care a supraviețuit accidentului. Din primele informații, este vorba despre un cetățean italian, în vârstă de 66 de ani.


ACTUALIZARE. Elicopterul SMURD care a fost trimis la fața locului se afla în misiune în zona Ghimbav, în județul Brașov. El a fost redirecționat pentru a-i acorda ajutor.


ACTUALIZARE. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov a deschis un dosar și va ancheta cauzele accidentului.


ACTUALIZARE. Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, a declarat la Digi24 că persoana rănită a suferit arsuri pe o suprafață mare a corpului și mai multe fracturi.


ACTUALIZARE. Elicopterul SMURD de la Mureș a ajuns deja, am vorbit cu medicul de la fața locului”, a spus secretarul de stat Raed Arafat la Digi24.

Oficialul a confirmat că unul dintre pasageri a decedat, iar altul este rănit grav. Acesta din urmă va fi transportat la Trârgu Mureș.

La fața locului au sosit și pompierii, care încearcă să stingă incendiul izbucnit la prăbușirea aparatului.


ACTUALIZARE. Prefectul de Brașov, Ciprian Băncilă, a revenit cu precizări la Digi24: La bordul aparatului se aflau două persoane. Una dintre ele și-a pierdut viața -  a fost găsită în epava avionului, carbonizată -, iar cea de-a doua este rănită.


Din ce mi s-a spus, e o persoană grav rănită, SMURD-ul s-a deplasat la fața locului. Din ce mi s-a adus la cunoștință, avionul a luat foc la contactul cu solul”, a spus la Digi24 prefectul de Brașov, Ciprian Băncilă.

Avionul s-a prăbușit între localitățile Perșani și Șinca Veche, în zona căii ferate care leagă Brașovul de Făgăraș.

Din informațiile obținute de Digi24, pilotul este conștient. Două echipaje de urgență se îndreaptă spre locul accidentului.

Este al doilea incident în două zile în care este implicat un avion de mici dimensiuni. Ieri, un astfel de aparat a ratat decolarea de pe un aerodrom din județul Sibiu. Cele patru persoane aflate la bord au suferit răni ușoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri