VIDEO. Avocat: Doamna învățătoare Dana Blându nu se consideră vinovată, nu are de ce să-și dea demisia

Data publicării:
dana


Declarațiile avocatului Bogdan Răducanu au fost făcute cu învățătoarea alături, însă cadrul didactic nu a făcut niciun comentariu.

Avocatul a spus că înregistrările în care învățătoarea a fost surprinsă cerând mai mulți bani pentru cadouri sunt discutabile și nu a avut posibilitatea să le vadă. 

Referitor la acele cadouri, nu vă putem spune prea multe lucruri. Au fost cerute de către părinti, care din proprie inițiativă au strâns sumele de bani necesare. Un buget derizoriu, totuși, de câțiva zeci de lei, câteva sute de lei, 200 de lei dacă nu mă înșel, care totuși s-au împărțit la un număr destul de mare de personal. Vorbim și de personalul de pază și de cel admnistrativ. Vreo 20 de persoane. Asta însemnând o ciocolată, o felicitare”, a explicat avocatul.

El a mai precizat că părinții au cerut mutarea învățătoarei la o altă clasă sau la altă școală, dar că acesta nu se simte cu nimic vinovată și nu are de ce să își dea demisia.

Potrivit avocatului, starea de sănătate a învățătoarei a fost afectată de presiunea mediatică și de întâmplările din ultimele zile.

Ecaterina Andronescu: Să-și dea demisia imediat!

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, prezentă în emisiunea „Jurnalul de seară” la Digi24, a fost revoltată de aceste declarații. „Nu mai pot să comentez, credeți-mă! E de neimaginat atât tupeu.

Ecaterina Andronescu a mai spus că învățătoarea trebuie să își dea demisia imediat sau, în orice caz, Consiliul de administrație al școlii tebuie să salveze onoarea școlii. Ea mai spune că ar fi oportună plecarea învățătoarei din învățământ și a spus că existența unei plângeri penale presupune, din câte știe, suspendarea din funcție.

Mama unui elev de la clasa învățătoarei: Imediat ce am făcut înregistrarea, m-am dus la directoare

Mama unui elev de la Şcoala 10, una dintre autoarele înregistrărilor cu învățătoarea care au circulat pe internet, a declarat telefonic în emisiunea „Jurnalul de seară” la Digi24 că a recurs la acest gest pentru s-a simțit de multe ori jignită de învățătoare și că a fost deranjată de pretențiile pe care le avea.

Părintele a explicat că a făcut înregistrarea cu ajutorul unui ceas și că imediat după aceea s-a dus la directoarea școlii, i-a prezentat materialul și s-a plâns de comportamentul cadrului didactic. „Mi-am dat seama că soluții nu se vor găsi la nivelul școlii”, a spus mama elevului la Digi24. Ea a explicat că directoarea, care joi și-a prezentat demisia, a spus că nu o poate da afară pe Dana Blându, întrucât este o personalitate a școlii, dar a promis că va sta de vorbă cu ea.

Mama elevului a mai spus că i-a fost greu să îi convingă pe ceilalți părinți să facă front comun și mai ales să ceară cu toții ca învățătoarea să fie dată afară din învățământ. Mulți părinți se tem de scandal și au spus că nu îi interesează decât soarta copilului lor.

Urmăriți declarațiile în materialele video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri