Sari la conținut

VIDEO. Cea mai mare captură de heroină de pe teritoriul României. Cum acţionau traficanţii

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, într-o conferință de presă, că aceasta este cea mai mare captură de heroină pe teritoriul României după 1990, precedenta fiind din 2005, când au fost găsite 256 kg.

Valoarea drogurilor: 40 milioane euro

Drogurile erau ambalate în pachete și transportate într-un TIR, în rezervoare speciale din tablă, acoperite cu foaie de plumb, pentru a nu fi detectate. Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piață angro fiind de 8 milioane euro, iar după vânzare valoarea drogurilor ajungea la 40 milioane euro. 

PESTE 300 DE KG. DE HEROINĂ, DESCOPERITE ÎN DOUĂ AUTOTRENURI Poliția Română și DI.I.C.O.T. au capturat 333 de...

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on 29 Iulie 2015


Pachete cu droguri, îmbibate cu boia de ardei iute și piper

Pachetele cu droguri erau îmbibate cu boia de ardei iute și piper, pentru a nu fi descoperite de câinii anti-drog. Daniel Horodniceanu a mai spus că gruparea era formată din traficanți români și turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 au fost reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Persoanele reținute sunt doi cetățeni români și doi cetățeni turci, cu domiciliul în România.

Rețeaua, supravegheată din 2011

La rândul său, comisarul-șef de poliție Jean Cucu a declarat că primele informații despre acest transport de droguri au apărut în urmă cu patru ani, rețeaua fiind supravegheată din 2011. Operațiunea de prindere a traficanților a avut numele de cod „Green Arrow”, iar țara de origine a drogurilor era Afganistanul.

Destinația drogurilor: Olanda și țări din Europa de Vest

Drogurile au fost aduse pe ruta Afganistan — Azerbaidjan — Georgia — Armenia, apoi transportate pe Marea Neagră în Ucraina, iar de aici în România, având ca destinație Olanda și țări din Europa de Vest. În cadrul operațiunii, autoritățile române au cooperat cu parteneri din Turcia, Ucraina și state din Vestul Europei, iar în ultima săptămână peste 100 de polițiști au fost angrenați în prinderea în flagrant a traficanților.

Pe aceeași temă