VIDEO. Cinci oameni omorâţi de un şofer drogat, în Brăila

Data publicării:
foto 114042-FKWT

Tânărul aflat la volan gonea pe contrasens, a evitat în ultima clipă o maşină care circula regulamentar, dar a intrat în plin în cei care aşteptau liniştiţi autobuzul în staţie.

Pe lângă faptul că era drogat, bărbatul de la volan figura în evidenţa medicilor şi cu o criză de epilepsie.

Impactul a fost mortal pentru cinci persoane, iar o altă victimă a suferit răni uşoare. O femeie de 47 de ani care se întorcea din schimbul de noapte de la serviciu a avut mare noroc să scape cu viaţă. Era împreună cu o colegă ce n-a avut şanse.

Pur şi simplu n-am văzut maşina, am simţit doar durerea la picioare, puternic, gândul meu a fost unde e colega mea, unde a dispărut colega mea?”, a povestit Antoaneta Lazăr.

Şoferul care a provocat tragedia a scăpat cu viaţă. Are fractură de bazin şi la picior şi va trebui operat.

 „Șoferul s-a prezentat în cursul anului trecut la spital cu crize de comiţialitate (epilepsie n.r.). Organele vor stabili dacă avea, n-avea voie, dacă a fost în evidenţa neurologiei, dacă s-a întreprins ceva pentru a i se suprima permisul de conducere auto”, a arătat dr. Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

 „Această persoană nu mai trebuia să conducă din momentul în care a fost diagnosticat cu epilepsie. Legislaţia prevede că medicul curant trebuia să anunţe autorităţile pentru a lua măsuri legale: adică retragerea permisului”, a explicat pentru Digi24 medicul de familie Valentin Boldea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri