VIDEO | Crucea de Bobotează, furată din mâna unei femei. Un preot revoltat a postat filmarea cu gestul urât al tânărului

Data actualizării: Data publicării:
cruce boboteaza

Şi crucea de Bobotează a ajuns să se fure, a spus luni, după evenimentele de pe faleza Cazinoului din Constanţa prilejuite de Sărbătoarea Bobotezei, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, după ce o tânără a prins una dintre cele trei cruci aruncate în mare, dar i-a fost smulsă din mână de către un alt înotător, care a venit apoi cu ea la ţărm, scrie Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ce se mai fură? Crucea de Bobotează. Momentul în care un înotător, bărbat, smulge pur şi simplu (fură, a se citi) crucea din mâna unui alt înotător, femeie, la Bobotează. După care iese la mal cu ea, pretextând că el a prins-o”, a postat pe pagina sa de Facebook preotul Tănăsescu, fapta respectivă fiind surprinsă pe camerele de filmat.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, după ce s-a deplasat în larg cu o barcă, a aruncat în apele Mării Negre trei cruci, simbolizând „arătarea Sf. Treimi la apa Iordanului”. Mai mulţi tineri au sărit în apă pentru a prinde o cruce, printre care şi campioana constănţeană la Triatlon, Antoanela Manac, de 24 de ani, studentă la Facultatea de Medicină. După ce a prins o cruce, aceasta i-a fost smulsă tinerei din mână de către un bărbat care a pretins că el a prins-o.

Mii de persoane au fost prezente luni pe faleza Cazinoului din Constanţa, participând la slujba de sfinţire a apelor susţinută de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Potrivit acestuia, cei ce au adus crucile la mal au primit „un pacheţel cu calendare, icoane şi câţiva bănişori”.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a menţionat că „femeia va primi şi crucea, daruri a primit deja”, adăugând că „hoţul a fugit, că nu l-a mai văzut nimeni”.

Tânăra care a prins Crucea de Bobotează, recompensată de ÎPS Teodosie

Tânăra care a prins crucea aruncată în mare, la Constanța, a rămas fără ea după ce un tânăr i-a smuls-o din mână. Fata povestește cum ÎPS Teodosie i-a recunoscut victoria și a recompensat-o, potrivit Mediafax.

„După slujba cea mare de sfințire a apelor, numită Bobotează, am înotat în Marea Neagră și am reușit să ajung prima la una din cele trei cruci aruncate de cître Înaltpreasfințitul Teodosie”, Arhiepiscopul Tomisului”, scrie tânăra pe pagina de Facebook.

Zeci de comentarii au fost postate, ulterior, tânăra fiind întrebată dacă ea este cea căreia un alt participat la recuperarea celor trei cruci i-a smuls obiectul din mână.

„Bravo, felicitări! A încercat să-ți fure cineva crucea dar ai fost fermă și ai reușit să-ți păstrezi trofeul”, scrie un participat la slujbă.

„Bravo, Anto!! Păcat de gestul «nesportiv» arătat de unii”, scrie un alt internaut, iar tânăra care a prins crucea aruncată de ÎPS Teodosie i-a răspuns: „No comment”.

Victoria Antoanelei Manac a fost recompensată, deoarece ÎPS Teodosie a recunoscut victoria fetei.

Antoanela Manac are 24 de ani și este sportiv profesionist, ea fiind componentă a Lotului Național de Triatlon și campioană națională și balcanică la Triathlon și Duathlon.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri