VIDEO. Cum arată locuințele care i-au fost propuse lui Traian Băsescu

Data publicării:
harta case pentru basescu

Traian Băsescu a cerut anul trecut, la sfârşitul lui septembrie, să îi fie dată locuinţa care i se cuvine ca fost preşedinte. Administraţia Patrimoniului de Stat i-a trimis o listă cu şapte vile şi apartamente, unele în Bucureşti, altele la Snagov.

Imobilul din strada Orbescu numărul 7 are 5 camere, garaj, o suprafaţă de 440 de metri pătraţi şi o curte de 163 de metri pătrați.

Bulevardul Prezan numărul 4 este adresa imobilului în care au mai locuit Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu. Lui Traian Băsescu i s-a propus un apartament la etajul 1, cu 6 camere şi 280 de metri pătraţi.

Imobilul din strada David Praporgescu numărul 33 are 9 camere, 295 de metri pătraţi şi o curte de 314.

Apartamentul din strada Barbu Delavrancea are 5 camere şi 280 de metri pătraţi.

Locuinţa din strada Lev Tolstoi numărul 27 este compusă din 8 camere, cu o suprafaţă utilă de 274 de metri pătraţi.

Clădirile au fost inspectate de Serviciul de Protecţie şi Pază, iar concluzia a fost că niciuna nu respectă condiţiile care le pot transforma în reşedinţa unui fost preşedinte. Locuinţele pentru un ex şef de stat trebuie să permită uşor accesul trupelor speciale, al pompierilor şi ambulanţei, pentru cazuri de forţă majoră, dar să nu fie în zone aglomerate şi să fie imobile de tip vilă, cu cel puţin două saloane şi trei dormitoare. Aşa că în discuţie au rămas două vile de la Snagov.

Vila 1A este situată pe malul lacului, are 470 de metri pătrați și o curte de aproape 10.000 de metri pătrați.

Vila 11 este cea mai mare dintre cele propuse lui Traian Băsescu. Are o suprafață utilă de aproape 2200 de metri pătrați și o curte de peste 27.000 de metri pătrați.

Însă cele două imobile din Snagov nu mai sunt disponibile. Prima a fost acordată, prin hotărâre semnată de Victor Ponta, Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi, a doua a fost scoasă la licitaţie, la un preţ de pornire de 3,7 milioane de euro. Aşa că Administraţia Patrimoniului de Stat îi face o nouă ofertă fostului preşedinte: casa din strada Orbescu, refuzată deja în primă instanţă, sau o vilă din apropierea actualei reşedinţe.

Săptămâna trecută i-a fost propusă lui Traian Băsescu vila din strada Gogol numărul 2, în care stă Mioara Roman. Însă în imediata vecinătate este o construcție nouă, cu foarte multe ferestre, adică foarte multe probleme de securitate.

În consecinţă, Traian Băsescu adresează Guvernului o plângere şi ameninţă că dă în judecată Executivul. Problema trebuie rezolvată însă rapid. Traian Băsescu trebuie să elibereze până pe 19 februarie vila în care a locuit pe timpul celor 10 ani de mandat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri