VIDEO. Cum reacţionează un poliţist enervat de un taximetrist

Data publicării:
politist

Peste două sute de camioane au îngreunat în această dimineaţă traficul de pe centura Oradei, în semn de protest faţă de creşterea tarifelor obligatorii la RCA în acest an. Dacă situaţia nu se va rezolva în următoarele două săptămâni, şoferii şi patronii firmelor de transport ameninţă că vor bloca arterele principale din oraş. Zeci de transportatori au protestat şi la Suceava. Oamenii au ieşit cu maşinile în trafic, au mers cu viteză mică şi au claxonat.

Protestul transportatorilor a blocat mai multe artere din Suceava, aşa că poliţiştii au fost depăşiţi de situaţie.

Dialog între un taximetrist şi un polițist nervos:

„Hai, unde? Unde să merg eu, hai?

Unde, asta-i problema ta, unde? Ţi-am zis să mergi mai în faţă, care-i problema?

Nu ţipaţi la mine, vă rog tare mult! De ce ţipi la mine? De ce ţipi la mine?

Cum adică de ce, măi, de ce, măi... dacă toată lumea merge înainte, unde vrei să mergi?”

Şi maşinile de intervenţie au înaintat cu greu.

Patronii de camioane din Bihor nu sunt supăraţi doar că s-a scumpit RCA. Ei spun că firmele de asigurări au preţuri diferite în funcţie de numele firmelor de transport.

Şoferii de autocamioane s-au grupat în mai multe coloane şi au circulat cu 5 kilometri pe oră pe centura oraşului. Traficul în zonă a fost paralizat timp de o oră.

Florin Marincaş, patronul unei firme de transport: „Nu mi se pare corect că dacă un şofer a avut accident cu maşina, anul viitor să plătesc RCA mult mai mult, să le facă lor ceva”.

Daniel Groza, patronul unei firme de transport: „Un RCA pe care anul trecut l-am plătit cu 4000-5000 de lei anul acesta să îl plătim de la 20.000 sau 25.000 de lei în sus”

Pe lângă RCA, anual, transportatorii plătesc sume importante si pentru asigurarea mărfii. Dacă situaţia nu se va rezolva, mulţi sunt decişi să îşi închidă afacerea.

Dan Bejuşca, patronul unei firme de transport: „20.000 de lei pe an la un camion, am 12 camioane, nu mai putem să supravieţuim”.

Dacă preţul RCA nu va scădea până pe 15 septembrie, transportatorii bihoreni ameninţă că vor bloca intrările în oraş. Astfel de proteste au avut loc în mai multe judeţe din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri