VIDEO. Discuția dintre Klaus Iohannis și Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca

Data publicării:
lascar-1

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la spitalul Floreasca în jurul orei 11.00. Şeful statului a vorbit cu medicii, dar şi cu unul dintre răniţi.

Prof.dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca i-a dat explicații șefului statului: „Au inhalat bioxid de carbon. Erau în incintă izolată, s-au intoxicat, şi-au ars plămânii şi căile respiratorii şi la suprafaţă au arsuri de suprafeţe diferite. Evoluţia unui astfel de caz durează, după eforturi şi costuri fabuloase... În paranteză, vă spun că este cel mai costisitor tip de pacient imaginabil”.

Klaus Iohannis: „Am vizitat toţi pacienţii internaţi cu arsuri de la tragedia de aseară. Majoritatea sunt inconştienţi, grav răniţi, după spusele medicilor. O singură persoană a fost conştientă şi am putut să vorbesc cu ea. Am vorbit cu mama unui pacient inconştient”.

Şeful statului a lansat acuzaţii dure: „Eu cred că această tragedie se datorează și faptului că s-a abordat după principiul „Lasă că merge și așa”. Am deja indicii că nu au fost respectate reglementări legale, am indicii că ignorarea normelor și a legilor a dus la această tragedie”.

După vizita de la spitalul Floreasca, Klaus Iohannis a mers la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi cu secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Preşedintele s-a dus apoi la clubul unde a avut loc tragedia. A depus un buchet de flori, a aprins o lumânare şi a ţinut un moment de reculegere.

Klaus Iohannis: „Am vrut să văd acest lucru, e incredibil. Un spaţiu total impropriu, am discutat cu cei de faţă şi este posibil chiar să avem imagini pentru public. Este de neimaginat că acolo au putut să fie atâţia oameni la un concert şi să se întâmple într-un timp atât de scurt o tragedie pentru că au fost ignorate norme simple. Cred că e un moment potrivit să păstrăm câteva secunde de linişte pentru cei care au decedat”.

Preşedintele a făcut apel la autorităţi să termine cât mai repede ancheta pentru a afla cine se face vinovat de tragedie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri