VIDEO. Dragorul maritim avariat după ce a lovit o mină a fost adus în port. Cei 75 de militari de pe navă au stat toată noaptea în larg

Data actualizării: Data publicării:
Dragor maritim remorcat.
Dragorul maritim avariat după ce a lovit o mină a fost adus în port. Foto: Captură TV Digi24

Misiune contracronometru în Marea Neagră. Militarii români și-au salvat colegii după ce nava care trebuia sa distrugă o mină s-a lovit de aceasta și a fost avariată de explozie. 75 de militari au fost blocați pe mare toată noaptea, unde a fost furtună puternică, iar în această după-amiază au ajuns din nou la mal. Iată imagini filmate în timpul misiunii, inclusiv după ce nava a lovit mina și a început să ia apă.

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a acostat în siguranţă vineri în portul militar Constanţa, după ce joi seară a suferit avarii uşoare în urma exploziei unei mine marine descoperite în Marea Neagră şi care urma să fie neutralizată, fără a se înregistra victime, a informat Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

În perioada următoare, nava urmează să fie reparată într-un şantier naval.

Potrivit SMFN, dragorul maritim s-a deplasat, pe 8 septembrie, în raionul maritim unde se afla, în derivă, o mină marină raportată de nava GSP „Falcon”.

După impactul cu mina marină, produs în noaptea de 8 septembrie, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile din raionul maritim respectiv, echipajul navei a intervenit pentru astuparea găurii de apă şi pentru limitarea efectelor pătrunderii apei de mare în compartimentul avariat. Ulterior, nava militară a executat marşul de întoarcere spre portul militar Constanţa, cu sprijinul remorcherului maritim de intervenţie cu scafandri „Grozavul” şi al remorcherului maritim „Viteazu”, care au asigurat asistenţă şi cercetare contra minelor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de SMFN.

Cei 75 de militari ai echipajului navei au ajuns cu bine în portul militar Constanţa. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri