VIDEO. Echipament militar transportat cu trenul la Constanța

Data publicării:
echipament militar tren constanta

În judeţul Constanţa există cea mai mare bază militară americană din Europa de Est, unde timp de şase luni va avea loc un exerciţiu comun. Alianţa Nord Atlantică a trimis trupe şi tehnică militară suplimentare în România, Polonia şi ţările baltice, după ce au început confruntările din Ucraina, dintre armata de la Kiev şi separtiştii care vor să se tragă mai aproape graniţa cu Rusia.

Convoiul militar este puţin obişnuit în vremuri normale. Vorbim prima dată despre 5 tunuri anti-aeriene care lansează proiectile cu diametrul de 13 centimetri la altitudine de peste un kilometru.

Tunurile, de producţie românească, pot fi comandate şi electronic. Trenul militar transportă şi camioane care au un sistem încorporat de lansare a rachetelor sol-aer. Şi ele sunt fabricate în România, dar după un proiect rusesc. Urmează mai multe camioane pentru transportul trupelor.

Explicaţia oficială a Ministerului Apărării este că trenul militar ducea tehnica la mai multe unităţi care vor participa la manevre comune cu soldaţi din Statele Unite, Bulgaria şi Macedonia. Cel mai mare exerciţiu va avea loc în baza americană de la Mihai Kogălniceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri